frenk

    osmanlı tarihi boyunca yabancı milletlere verilmiş isimdir.
    (07.09.2007 20:58)

yatağan

    ortaçağ frenk kılıçlarına göre daha güzel bir kullanım ve insan gücünü daha fazla kullanma açısından gelistirilmiş zeka ürünü bir savaş aletidir. Şöyle ki ;

    ortaçağ kılıçları düz bir yapıya sahiptir ve insan bedenine ilk girişinde zannımca harcanan kuvvet çok fazladır. ayrıca ilk basıncın verdiği etkinin fazlasını insan bedeninden çekerken yaşanabileceği kanaatindeyim. ortaçağ frenk kılıçlarının ortasındaki kan oluğu insan vucundaki kanın boşalmasini kolaylaştırmak için yapılmıştır. ancak bu kılıçlarla uygulanacak kuvvet çok fazla olduğundan kuvvetinizi orantılı kullanmanız gerekmektedir. frenkler iri kıyım bir millet olmasına rağmen bence bu onlar için bir dezavantajdır.

    yatağan türevi kılıçlara gelirsek, kıvrımlı yapısı sayesinde ve o meşhur "kılıca çifte su verme" tekniği ile sağlamlaştırılmışlardır. karşınızdaki düşmanın vücuduna ölümcül darbeler verip yatağını vucuttan kurtarabilmek frenk kılıçlarına göre daha kolaydır. yatağanın kıvrımlı yapısı sayesinde açacağınız yaralar ölümcül ve derin olabilmiştir.

    tarih bunu ispatlamaktadır. yatağanlar yeniçerilerin elinde zaferden zafere koşmuşlardır.
    ayrıca frenklerin kol kuvveti küçümsenemeyecek kadar güçlüdür. ayrıca yatağanlar at üstünde çok rahat kullanıma sahiptir.
    (07.09.2007 20:53)

herr mannelig

    v for vendetta filminden toplam 4 dakikalık sahneler boyunca öyle bir aşk eder ki sahnelere kendisini merak eder araştırırsınız bu şarkı kimin diye ? Öyle bir müzik vardır ki kestirilemez gidişatı.

    İzlemek isteyenler için ; http://www.youtube.com/watch?v=SFPwfPUhZwk *
    (27.08.2007 17:49)

kalimera

osmanlıca kelime kullanma merakı

    osmanli diye bir millet yoktur ama osmanli diye bir imparatorluk vardır. kimler kabul eder kimler etmez. "(bkz: gamsız hayat)" arkasından osmanlıca bir dil veya değilse bile varolduğunu ve üst islam kültürünün meydana getirdiği bir dil olduğu düşünüldüğü gözönüne alınmamışsa eğer, değil tarih bilmek yada konuşmak bize haram.

    biz osmanlı derken 7 cihanı barış içinde kucaklıyoruz. başkaları ise üstümüze düşman bulmakta ardım sıra kalmıyor. ne'bahtı kara bir tarih. 7 cümle alem türkçe konuşuyor ve o kadar millet biribirinin özkültürüne saldırmadan onu bozmadan özveri ve anlayışla saygıyla anlamış.

    ayrıca osmanlı türkçesi, arapça, türkçe ve farsçadan müteşekkildir. tabi istisnalar dışında ;

    bakınız İlber hoca'nın anlatımıyla
    Öyle ki osmanlı barışı öyle birşeydir ki; sabah bir muslim, rum gördüğünde nezaketen kalimera dermiş.

    ayrıca osmanlıca bir dildir.
    (25.08.2007 14:03)

band of brothers

    steven spielberg ve tom hanks yapımı ikinci dünya savasi konulu 101 nci hava indirme birliğindeki easy bölüğünün içinde gelişen olayları anlatan, kimi zaman psikolojik tahlillere yer veren kimi zaman hareketli sahneleri ile gerçek anlamda sizi etkileyen bir yapım.

    İzlenilmesi tavsiye edilir.
    (21.08.2007 11:46)

barzani

    domuz yada bırzin
    (21.08.2007 11:41)

birzin

    kuzey ırak ve güneydoğuanadolu bölgesinde kullanılan arapçada "domuz" anlamına gelmektedir. eski bir kelime olduğu için kullanılmamaktadır. orjinal hali "bırzin" şeklindedir.

    İspati için bakınız barzani aşireti.
    (21.08.2007 11:41)

mel gibson

    kesinlikle ingiliz düşmanlığı beslediğine inandığım yönetmen ve oyuncudur.
    (17.08.2007 23:39)

cesur yürek

    braveheart filminin türkçe karşılığıdır.
    (17.08.2007 23:31)

kerem beyit

    kendisini hükümran senfoni isimli türk yapımı bir oyunun içindeki karakterlerin afiş niteliğindeki resimlerini gördüğümüzde tanıdık. Çok iyi bir çizer. ayrıca elinden çıkan eserlerin çok güzel olduğunu deviantart sitesindeki galerisinin ziyaret edilmesiyle farkedeceksiniz ...

    http://kerembeyit.deviantart.com/gallery/

    Örnek verecek olursak.



    (17.08.2007 17:44)

özgü namal

    şirin bir insan. ama bazen sululuğun zirvesine çıkıyor. yüzüne yakıştığı kadar samimiyeti onu sevimli yapıyor.
    (17.08.2007 16:07)

hayrünnisa gül

    "allah bile insanlar hakkındaki hükmünü ömürleri sona erdikten sonra veriyor da, biz aciz insanlar kim oluyoruz ki onları, bir kaç kez görmekle, haklarında iki-üç yazı okumakla, birkaç dedikodu dinlemekle haklarında hüküm verebiliyoruz."

    demeden edemiyor insan. hayır hayrunnisa gülü savunmuyorum. ama size ne demekten kendimi alamıyorum. her insanın şahsi fikirleri ve ideolojiler vardır. türban veya herneyse. unutmayın sessiz sedasız bir kadını eleştriyorsunuz. biraz daha adabı muaşeret. sizin lugatınızda hanımefendi yokmudur ? ne zamandır terbiyeyi, ideolojilerinizle bir tutar oldunuz ? terbiyeniz ne ise ideolojilerinizin ciddiyetide odur. fikirleriniz gücünü terbiyesinden alır. aksi takdirde sizi dinleyen insanların sayısı azalır.

    ne demiş ahmet kaya nereden bileceksiniz.
    (17.08.2007 16:07)

pierre van hooijdonk

    istatistiklere göre dünyanın en yüksek yüzdesiyle frikik atan oyuncusu. beckhamdan falan kat kat iyi.
    (15.08.2007 14:28)

tek gecelik ilişki

    demişler ; ahlakın bittiği yerde ahlaksızlık başlar diye. nasıl bir psikolojiyle kendine ihanet eder insan onu anlayamam. akılları ve düşünme yetisi o insanların beyinlerine uzuvlarının işlevi kadar hükmeder cinsellik arayanlar için. hükümleriniz cinsel dürtüleriniz kadardır. sonrada alkollü olduklarını iddia edenler çıkar. "Çok sarhoştum hatırlamıyorum" gibisinden. egoizm. birgün kendinizi kaybedecek olursanız 5 paralık alkole kendinizi satanlardan olmayın diyeceğim. İçin ama kendinizi ona teslim etmeyin.

    ahlaksızlık, ahlak oldu. Özgürlük, ahlaksızlığın maskesi. yazık özgürlüklerini egoizme satan insanlara... hayatta herşey ben olsaydı keşke .....
    (14.08.2007 13:07)

sayfa: 1-2-3-4-5...-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.